Nieuws uit de kraamkamer Thema nestje Magic

 

11-04-2023 De bandieten in huis zijn vandaag al weer 11 weken oud en de dames van ons gezelschap hebben nog geen zin om goed brokjes te eten . Het verse vlees of de blikjes kip zijn natuurlijk veel lekkerder . Twee echte princessen ! Ongelofelijk wat ik allemaal uit de kast moet halen om ze brok te laten eten. dat is ook te zien in hun gewicht. Normaal zitten de kittens hier met 10 weken al rond de kilo en dan gaan ze daarna met ruim 100 per week omhoog. Nu gaat het bij de dames wat langzamer want ze wachten gewoon tot er iets komt wat lekkerder is. De heren eten gelukkig al wel goed brokjes. Volgende week maandag gaan we voor de tweede enting naar de dierenarts en daarna gaan ze hier weer beetje bij beetje verhuizen. Weer spannend hoe het gaat verlopen voor die kleine mopjes. De foto's staan er weer bij. Volgende week de laatste keer van nnieuws uit de kraamkamer. Groetjes.
   
28-03-2023 Onze kittens zijn vandaag 9 weken oud en we zijn vanmorgen met z'n allen naar de dierenarts geweest voor onze eerste check-up door de dierenarts en we zijn geŽnt en gechipt allemaal. De dierenarts was tevreden en alle hartjes klonken goed . De chip zetten was niet zo fijn omdat dat een vrij dikke naald is en bij Mexxi ging de chip er in eerste instantie niet helemaal in dus moest de dierenarts deze nog voorzichtig verder duwen zodat hij der wel in zat. hij kwam er via het wondje weer wat uit namelijk . Ze waren allemaal blij dat het weer achter de rug was. Nu lekker naar huis en daar bijkomen van ons avontuur! Ook staan er weer nieuwe foto's op de kittenpagina. Doei!
   
14-03-2023 Vandaag zijn de kittens 7 weken oud . Gelukkig gaat alles weer goed met alle kittens en groeien ze weer goed . Ook hebben ze weer allemaal goede ontlasting. Ze hebben ondertussen de wereld buiten hun ren ontdekt en daar willen ze dan nu ook graag uit. Ze rennen lekker door de kamer en s'avonds zetten we ze wel weer afgesloten neer als we naar bed gaan omdat ze anders misschien niet de weg naar de kattenbak vinden en ook het eten en drinken . Kleine katjes worden groot! ik heb weer een poging gedaan voor foto's te maken. Ze staan op de kittenpagina. Tot ziens.
   
28-02-2023 De kittens zijn vandaag 5 weken oud. De afgelopen week zijn we wat aan het sukkelen geweest met de gezondheid van de kittens . Eerst kreeg Moos last van diaree en spugen en de dag daarna ook Manou en Milo en de dag daarna ook Mexxi, waarschijnlijk een virus maar afgelopen zondag zat Moos ineens zo suf te kijken en hij wilde ook niet eten dus dat was niet goed! Daardoor meteen contact gezocht met de dierenarts in Ell maar dat duurde mij eigenlijk ook te lang dus weer terug gebeld en uiteindelijk kon ik dan toch rond 11 u daar terecht met ons zieke kereltje. Na onderzoek op het hartje en dergelijke bleek hij wat ondertemp te hebben, een kweek van de darminhoud maar daar zat ook geen parasiet in dus gestart met antibiotica, wat glucose water onder de huid gezet voor vocht en energie en een prikje met dexametason als pepmiddel Ik ben hem tegen mijn lijf onder mijn trui warm gaan houden en nog even op een warme kruik gelegd. Drie uur later thuis wilde hij weer drinken bij zijn moeder en zag ik  hem ziender oog opknappen. Wat was ik blij! Gelukkig is alles nu weer fit en groeit alles goed. Ze eten nu ook al heerlijk vers vlees en klauteren al lekker in de krabpaal en rennen over de bank. Ook gaan ze nu allemaal goed op de kattenbak. Zo dit was het van afgelopen week en de foto's staan op de kittenpagina! tot de volgende keer!
   
21-02-2023 Vandaag zijn de kittens 4 weken oud. We zijn voorzichtig wat begonnen met de pate van Royal canin en dat wilde ze zelf al wat van mijn vinger af likken en een enkeling at het meteen van het bordje. Doordat ze zelf gaan eten gaat moeder de kontjes niet meer poetsen en moeten we een kattebak in de ren zetten zodat ze hun behoefte zelf leren doen in de kattebak. We hebben twee bakjes staan een met pee wee korrels en een met fijnere natuurlijk afbreekbare kattenstrooisel . Zo kunnen ze kiezen wat ze prettiger vinden. Af en toe nog een ongelukje of op het kleed of ze denken dat ze in het bakje van de brokjes kunnen gaan plassen of poepen maar dat hoort erbij. Verders zijn het heerlijke bolletjes wol waar we enorm van genieten. Milo en Moos zijn ondertussen besproken en komende donderdag krijgen we visite voor Mexxi en de week daarop komen ze ook voor Manou op visite. De kleintjes veranderen nu zo snel. Ik heb weer wat foto's gemaakt en die staan op de kittenpagina! Tot Ziens!
   
13-02-2023 Morgen zijn de kittens 3 weken oud. Ze groeien nu iets minder hard als vorige week dus je kunt merken dat het mama veel vraagt om hun nog goed te voorzien van alle nodige voeding. In de komende week ga ik dan ook beginnen met wat vers vlees en pate van Royal Canin zodat ze zelf kunnen gaan wennen aan vaste voeding. Ze gaan ook steeds meer bewegen en lopen al echt door de kist. We gaan dan ook de kist weg doen en dan kunnen ze voortaan rondlopen in de kittenren. Steeds iets meer ruimte en zo gaan ze langzaam de grote wereld ontdekken. Ik heb vandaag ook wat leuke foto's gemaakt en dan zie je goed dat ze steeds iets meer gaan ontwikkelen en dat de spiertjes sterker worden. Hun hoofdje tillen ze meer op en ze gaan steeds meer staan ipv met de buik over de grond kruipen. Echt heel leuk om te zien. Kijk maar snel bij de nieuwe foto's. Groetjes!
   
07-02-2023 De kittens zijn vandaag 2 weken oud. Ze zijn goed gegroeid de afgelopen week en je kunt nu merken dat ze de geluiden in de kamer gaan horen. Soms zie je ze schrikken door het blaffen van de hond of iets wat er gebeurt met de kinderen . Zo gaan ze steeds meer wennen aan de dagelijkse geluiden en word het voor hun normaal dat er af en toe wat meer gebeurt om hun heen. In de komende week zullen ze zich ook steeds meer gaan ontwikkelen kwa bewegen in de kist. Ik heb wat foto's gemaakt van de kleintjes en op de kittenpagina gezet. Tot ziens!
   
31-01-2023 Vandaag zijn de kittens van Chicha 1 week oud. Ze groeien super goed ,het zijn al echte dikkertjes. De gewichten van de kleintjes kun je terug zien in het groeischema en we hebben vandaag de eerste fotootjes gemaakt voor op de kittenpagina. Rond de 7 dagen gaan de oogjes van de kittens open en vanaf de 12 dagen gaan de gehoorgangen open en gaan ze reageren op geluiden om hun heen . Mama verzorgd haar kittens goed en we laten haar voor nu nog zo veel mogelijk met rust. Vanaf de twee weken dan gaan ze wat meer actief worden en kunnen we wat meer met ze gaan knuffelen. Nu heb ik ze wel iedere dag in de hand om te wegen en af en toe willen onze meiden een knuffeltje geven maar dat mag na de twee weken wat vaker gebeuren. Zo dit was het voor nu! Tot volgende week . Groetjes! 
   
24-01-2023 Vandaag om 10u zagen we dat Chicha voor het eerst weeŽn had. Ze ging al keurug in de kraamkist liggen en in de ochtend gingen de andere kittens ook bij haar in kist liggen. Om 10.53u heb ik Chicha mee moeten helpen want het kitten lag stuit en hing er half uit maar dat duurde te lang dus toen ben ik haar voorzichtig mee gaan helpen door voorzichtig aan het kitten te trekken want anders krijgt het kleintje geen lucht en sterft het. Om 10.55 was het kitten dan ook geboren en werd er een Fawn meisje geboren met een gewicht van 112 gram .Om 11.35 kwam er weer een kitten in stuitligging naar buiten en ook deze heb ik weer mee moeten helpen . Om 11.40 werd er een creme katertje van 116 gram geboren. Daarna kwam er even rust en om 12.55 zagen we ineens dat er een creme met wit katertje geboren was en hij woog 121 gram. Ook nu was het even rustig en rond 14 u zagen we dat Chicha weer pers weeŽn had en werd er om 14.05u een blauw wit poesje geboren van 95 gram. Nu is de bevallig klaar en kan ze gaan genieten van haar kittens. ik ga de kleintjes de komende 18 u zelf voeden omdat dit een bloedgroepen nesje is en dat ze niet de antistoffen van mama binnen mogen krijgen. Daarna mag mama het van mij overnemen.